De lotusbloem, verder na verlies....

Gepubliceerd op 31 januari 2019 om 09:59

De lotusbloem, symbool voor  bijeenkomsten Verder na verlies…….

 

Vorig jaar heb ik een lotusbloem gemaakt. Vaak kwam ik de lotusbloem tegen op websites of bij praktijknamen. Ik zocht een symbool dat staat bijeenkomsten  Verder gaan na verlies...... De betekenis van de lotusbloem zocht ik op en vond deze zeer passend.

 

De bloem heb ik gemaakt van wolvilt. Geel, de kleur van onder andere optimisme, vrolijkheid, levenslust, van zijn.

Vilt, omdat ik houd van natuurlijke materialen.

 

In het hart van de lotusbloem is een bolvaasje gezet met een waxinelichtje erin. Dit wordt aangestoken als we er allemaal zijn en de bijeenkomst beginnen. We zijn met maximaal acht mensen. De kaars steek ik aan om ons een mooie bijeenkomst te wensen en dat we elkaar mogen inspireren.

Daarna leg ik de betekenis uit en praten daar even over.

De lotusbloem is een prachtige bloem, een waterlelie.

De zaden van deze bloem nestelen zich in de modder. Vanuit deze zaden, na het door de modder heen  worstelen, komt er een knop aan de oppervlakte van de vijver. Tot wel vijf meter vanaf de bodem. Dan komt er een prachtige bloem.

De bloem heeft een ritme. Hij opent als het licht wordt en sluit bij het donker worden.

 

Het doormodderen na verlies. Daar herkent men zich in. Ook dat men weer kan bloeien. Een ritme is na verlies moeilijk te vinden, maar wel heel belangrijk. Waar kom je je bed voor uit? Wat maakt het uit of ik 's ochtends of 's middags opsta? Als men bloeit komt ook het ritme weer. Zingeving. Weer weten waar je je bed voor uitkomt. Bloeien als de lotusbloem.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.