time-out

Gepubliceerd op 5 juni 2020 om 14:38

Op tijd time out

Ken je dat? Er moet iets af. Het vlot niet, je weet niet zo goed hoe je verder moet. Je zoekt nog meer op internet. Kijkt nog meer in boeken (ik wel 😄) Wat je zou willen vinden, het is er niet.

Even pauze, al is het 10 minuten. Het kan net dat magische moment zijn waarin komt wat je nodig hebt. Afstand om op een andere manier te kijken. Moeilijk, stoppen waar je mee bezig bent. Maar het helpt wel. Gisteren was voor mij ook weer zo'n moment. Bezig met een powerpoint. Nog even proberen. Nog een keer proberen. Nog......nog.... En voordat ik het wist was ik een half uur verder in de tijd. Helaas niet verder waar ik mee bezig was. Na een pauze lukte het weer. Ideeën kwamen boven. Ineens was ik verder.

 

Zo ook als ik schrijf. Als ik een tekst zoek. Even pauze en ineens kom ik op de goeie bladzijde na de pauze. Of er komt een boekje in de brievenbus met daarin het passende gedicht. Je belt iemand of spreekt iemand en vindt de woorden die je nodig had. Tijd om plaats te maken in je hoofd dat anders overvol raakt. Waardoor je niet meer ziet hoe je iets kunt verbeteren, veranderen aan je werk.
Magisch zoals het leven kan zijn als je tijd neemt. Time out. Om jezelf op te laden, om woorden en ideeën te krijgen waardoor je weer met plezier verder gaat. Zodat waar je mee bezig bent wordt zoals jij het graag ziet.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.