Nieuws

Ceremonies buiten

De zomer is er weer. Ondanks dat de tijd en het leven even stil leken te staan. De zomer is er, net als het lente werd. Langzaam begint het leven weer. Langzaam valt wel mee. Best snel lijken we te gaan naar hoe het was. Hoe het was is voorbij. We zoeken een weg in het leven in deze tijd.
Stilstaan is nodig. Regelmatig stilstaan brengt je bij jezelf en dat is fijn, zei iemand vorige week tijdens een ceremonie. Dat doen we te weinig.
Een ceremonie die we buiten vieren begin en eindig ik met deze klankschaal. Fijn deze weer te kunnen gebruiken.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief Monique Dhooge Ritueelbegeleiding Mei 2020
PDF – 6.7 MB 202 downloads

Wilt  u graag nieuwsbrieven ontvangen? Stuurt u dan een mailtje naar dhooge@live.nl, waarin u aangeeft graag de nieuwsbrief te ontvangen.

 

Online bijeenkomst afscheid van het leven

In voorlichting over de laatste levensfase wordt verteld over de lichamelijke veranderingen, lichamelijke ondersteuning.
Aan de geestelijke veranderingen wordt vaak geen aandacht besteed, is me opgevallen. Deze zijn zo belangrijk om goed voor de ander te kunnen zorgen. Om angsten te kunnen bespreken, echt contact te hebben met elkaar. Om veiligheid te creëren.

Hoe ga je zacht om met je dierbare? Veel functies vallen uit, maar de zintuigen zijn sterker. Het is belangrijk in contact te weten welke zintuigen sterker worden. Zodat je op een andere manier omgaat met je dierbare.

Ben je mantelzorger?
Zorg je voor iemand in de laatste levensfase?
Ken je iemand die zorgt voor een dierbare die afscheid neemt van het leven?
Neem je zelf afscheid van het leven?
Werk je in de verzorging waarbij je regelmatig bij mensen bent die afscheid nemen van het leven?
Ben je geïnteresseerd?

Je kunt je aanmelden via dhooge@live.nl
Je krijgt een link om deel te nemen, zodat je ook vragen kunt stellen of ervaringen kunt delen met elkaar via Google meet.

foto: pixabay

 

Liefdevol Levenseinde

Zaterdag 18 januari een cursusdag gevolgd bij Rituals to Root, geleid door Zilla van Dijk. Certificaat gehaald liefdevolle stervensbegeleiding.

Een mooie, bijzondere aanvulling op de cursus die ik eerder heb gevolgd.